Båtkapell

Båtkapell med perfekt passform och ett brett utbud av färger, material och tillbehör

Med ett komplett kapellmakeri och bågverkstad syr vi upp kapell för alla båttyper och ändamål. Inget är för svårt för oss. Vi mallar på din båt eller och utgår från originalmallar. 

Passform, kvalité & sortiment

Av oss får du ett kapell som är tillverkat med marknadens bästa material, med perfekt passform, exakt efter dina önskemål, med kvalitet ner i minsta detalj och söm.

Hantverk som håller

Att sy båtkapell är ett hantverk och vi gör det med stolthet. Vår målsättning är alltid att nå 100% kundnöjdhet.  

Garanti och kvalité

Vi lämnar alltid 2 års garanti  på våra skräddarsydda kapell. Hos oss kan du lita på att du får högsta kvalité.

Hur går det till?

1. Behovsanalys

VI börjar med att lyssna av dina behov och dina förväntningar, så att vi kan guida dig fram till rätt kapell-lösning. Ju mer vi vet desto bättre blir resultatet.   Oavsett om du ska ha ett bo-kapell, ett hamnkapell eller en sprayhood. Med vår samlade erfarenhet och våra spetskunskaper inom kapellmakeri, kan du känna dig trygg. Självklart har vi också gedigna kunskaper om båtbranschen i allmänhet. 

2. Mallar och mått

Det absolut bästa resultatet får du när vi kommer till din båt och tar alla mått och förutsättningar på plats. Då pratar vi toleranser i passformen på max 1,5 mm! Dessutom kan du vara och påverka hur du vill ha ditt kapell. Vi kan också använda standardmallar för just din båt, i vår databas har vi mallar för ca 3 000 båtmodeller. Självklart blir passformen bra även från en standardmall, men mallning på plats är top-of-the-line.

3. Materialval, Kapell

Oavsett om du beställer ett bo- eller hamnkapell, lägger vi samma vikt och omsorg när vi väljer och rekommenderar de material som passar bäst för dina behov. Hållbarhet, funktion och åldersbeständighet är viktiga egenskaper som vi ”syr in” i alla kapell. Och vi gör det med rätt väv, rätt tråd och rätt kvalitet på ruta.

4. Material& Bågar

Vi tar alla mått och förutsättningar för kapellbågar på plats på båten. Bågarna produceras sen utifrån vårt unika CAD-program, som säkerställer 100 % precision i formning och utförande. Alla beslag är utförda i syrafast rostfritt stål för bästa utseende och hållbarhet. Med egen verkstad klarar vi även de svåraste utmaningar.

Kapellmakeri

Att sy kapell är ett mycket kvalificerat hantverk. Hos oss på Västkustkapell har vi det som krävs för att du ska få ett kapell som du blir 100 % nöjd med i många år. Vi är rutinerade, vi har varit med länge, och alla som är inblandade i produktionen är de bästa hantverkarna inom sitt område. Våra skräddare och sadelmakare har yrkesbevis, våra rostfria bågar och beslag är alla av A4-kvalité för bästa känsla med minimalt underhåll. Vi använder alltid rostfria verktyg så att ingen järn-smitta skall uppstå.

Kapell kapell till segelbåt

Båtkapellet levde verkligen upp till alla förväntningar och lite till. Kapellet känns gediget, välsytt och sitter helt perfekt. Personalen är trevlig och var noga när de var ute och måttade och mallade vid båten. 

– Elin Larsson 

Kapellmakarna i verkstaden var verkligen engagerade och jag hade möjlighet att välja vävkvalité, färger och tillbehör. Jag fick kapellet innan utlovad tid och kan varmt rekommendera västkustkapell

– Jonathan Häll

Västkustkapell

Address

Västkustkapell i Uddevalla AB
Skalbanksvägen 6E
451 55 Uddevalla

Hör av dig