Kapellservice

Båtkapell kräver löpande underhåll och skötsel för optimal livslängd. Oavsett kvalité så kommer ditt kapell slitas av salt, vatten och vind. I vårt kapellmakeri hjälper vid dig att laga sömmar, anpassa passform , byta rutor eller bocka nya bågar.

Sömnad
Rutbyte
Anpassning
Bågar

Förutom gedigen utbildning och lång erfarenhet har vi på  kapellmakeriet ett brett utbud av kapellduk och tillbehör. I verkstaden bockar vi dessutom själva anpassade bågar till din båt. 

Yrkesstolthet & glädje

Att sy upp kapell eller bocka bågar är ett hantverk och vi brinner verkligen för vad vi gör. Vi sätter stor stolthet i vårt arbete och det en stor del av Västkustkapells själ.

Utbildade skräddare

Personalen i vårt kapellmakeri är utbildade sadelmakare och skräddare för att kunna erbjuda bästa tänkbara kapellservice.

Kvalitetsmaterial

Oavsett ändamål och typ av kapell så väljer vi med omsorg. vi erbjuder många olika typer av kappellduk, knäppen och bågar.

Ta hand om ditt kapell

Tillsyn och underhåll

Under säsongen ser du över kapellet regelbundet och ser till att hålla det rent från till exempel smuts och fågelspillning. När du tagit sedan upp båten efter en skön säsong, kan vi ta hand om kapellet:

• Vi inspekterar och ger åtgärdsförslag
•Vi tvättar och impregnerar
• Vi reparerar eventuella skador
• Vi syr om kapellet om det behövs

Kvalité lönar sig

Genom att att välja kvalitetsprodukter så förlänger du livslängden och skonar miljön. Vi garanterar:

• bästa passform
• att våra bågar håller kapellet som förväntat
• att väven inte tappar sin färg.
• att sömmarna håller och är täta
• att kapellet håller vattnet på utsidan, och att det rinner av.

Garanti

5 ÅRS GARANTI = BEKYMMERSFRITT KAPELL. Vi lämnar två års garanti på alla våra kapell, men du har också möjlighet att utöka garantin till fem år, genom vårt unika garantiprogram. Med vår utökade garanti får du ett enkelt och bekymmersfritt båtägande. Du njuter av båtlivet, och vi sköter om och ser till att ditt kapell håller sig helt och fint under fem år. Fråga oss, så berättar vi mera.

Val av väv, tråd & kvalitet på ruta

Det är många beslut som skall bli rätt när man beställer båtkapell. Vi guidar och hjälper dig på vägen så att du får rätt materialval utifrån behov och typ av kapell. Självklart finns ett brett utbud av färg och form på väv, spännen och knappar. 

Bockade bågar 

Vi hjälper dig att att skapa perfekt funktionalitet och passform på ditt kapell. För bästa möjliga resultat har vi egen verkstad där vi bockar bågar specialanpasade för just din båt.  Våra rostfria bågar och beslag är alla av A4-kvalité för bästa känsla och med minimalt underhåll. Vi använder alltid rostfria verktyg så att ingen järn-smitta skall uppstå.

Vi mäter, mallar och tar in alla förutsättningar för kapellbågar på plats ute på båten. Bågarna produceras sen utifrån vårt unika CAD-program, som säkerställer 100 % precision i formning och utförande. Alla beslag är utförda i syrafast rostfritt stål för bästa utseende och hållbarhet.

 

Bockade kapellbågar

Kapellmakarna gjorde ett  jobba med byta av en ruta och bättring av sömmar på mitt kapell. På samma gång passade jag på att beställa tvätt och impregnering.  Trots många år på nacken kändes kapellet som nytt. 

– Jonny Otter

En av bågarna till mitt sittbrunnskapell hade gått av och västkustkapell hjälpte mig att bocka ett nytt som sitter helt perfekt. Dessutom fick jag ett supertrevligt bemötande av personalen. 

– Fredrik Johanesson

Västkustkapell

Address

Västkustkapell i Uddevalla AB
Skalbanksvägen 6E
451 55 Uddevalla

Hör av dig